holistic alternative medicine,Vad är Holistisk medicin

holistic alternative medicine

Vad är Holistisk medicin




Vad är Holistisk medicin

holistic alternative medicine

Holistisk medicin definieras av den kanadensiska Holistic Medical Association enligt följande.

    Holistisk medicin är ett system för vård som främjar ett samarbete mellan alla inblandade, som leder till optimal uppnå fysiska, mentala emotionella, sociala och andliga aspekter av hälsa.

    Det understryker behovet av att titta på hela människan, inklusive analys av fysiska, näringsmässiga, miljömässiga, emotionella, sociala, andliga och livsstil värden. Det omfattar alla angivna formerna för diagnos och behandling inklusive läkemedel och kirurgi om inget säkert alternativ finns. Holistisk medicin fokuserar på utbildning och ansvar för personliga ansträngningar att uppnå balans och välbefinnande.


Suzan Walter, VD för American Holistic Health Association (ahha), sätta ihop en utmärkt sammanfattning av huvudmännen i holistisk hälsa. Sammanfattningen finns på ahha webbsida. För dem obekanta med Holistisk medicin, uppmuntrar jag starkt att du läser denna korta sammanfattning.


Andra villkor som är förknippade med Holistisk medicin

    Alternativ medicin används ofta av allmänheten och vissa vårdgivare att hänvisa till medicinsk teknik som inte är kända eller accepterade av majoriteten "konventionella" eller "allopatiska" läkare (vanligtvis VD: s). Sådana tekniker kan omfatta icke-invasiva, icke-farmaceutiska tekniker såsom medicinsk herbalism, acupunture, Homeopati, Reiki, och många andra. However kan termen alternativ medicin hänvisning till alla experimentell drog eller icke-läkemedel teknik som inte är närvarande accepterade av "conventional" medicinska utövare. Som icke-invasiva, icke-farmaceutiska metoder blivit populära och accepteras av ett stort antal "konventionella" utövare, kommer dessa tekniker inte längre betraktas Alternativ medicin.

    Alternativ medicin avser tekniker som för närvarande inte accepteras av "konventionella" utövare, men vad som för närvarande accepterade snabbt förändras. Även definitionen av "konventionella utövare" snabbt förändras. Därför kommer tekniker som nu anses ingå i alternativ medicin snart vara en del av "konventionell" medicin. Termerna holistisk healing och Holistisk medicin är något stabilare än alternativ medicin och är därför att föredra.

    Komplementär medicin används ofta av "konventionella" läkare att hänvisa till icke-invasiva, icke-farmaceutiska tekniker som används som ett komplement till "klassiska" medicinska behandlingar som läkemedel och kirurgi. Termen innebär att "konventionell" medicin används som en primär verktyg och de icke-invasiva, icke-farmaceutiska tekniker används som ett komplement när det behövs.

    I många fall, rätt dimensionerad icke-invasiva och icke-farmaceutisk healing tekniker samt rätt dimensionerad livsstilsförändringar kan helt och säkert läka både akuta och kroniska sjukdomar. I andra fall är "konventionella" medicin behövs endast i nödsituationer eller när säkrare icke-invasiva, icke-farmaceutiska metoder misslyckas. I vissa fall "konventionell" medicin kommer att vara en viktig del av en holistisk healing plan, men i vissa fall behövs inte alls.

    Naturlig läkning hänvisar ofta till användning av icke-invasiv och icke-läkemedel tekniker för att hjälpa till att läka patienten. När de flesta människor använder termen Natural Healing, de hänvisar ofta till fysiska helande metoder bara.